Over ons

Wie zijn we?

Dit is Kerkwijzer!

 
Een kerk is iets bijzonders. Regelmatig komen mensen bij elkaar om het diepste en mooiste dat ze kennen, God, te overdenken en te vieren. Alleen al in Nederland verlangen daar miljoenen mensen naar, elk op hun eigen manier. 
 
Niet altijd werkt het even goed tussen de diverse personen en de groep als geheel. Dat kan vele redenen hebben, en een daarvan is informatiegebrek. We weten niet dat een gemeenschap een geloofscursus organiseert, een prachtig concert, een dienst voor doven en slechthorenden, een bijzondere prekenserie, aandacht heeft voor ‘groene’ of ‘roze’ idealen, enzovoorts. We kunnen die informatie niet vinden in de wirwar van het internet, en wat we wel vinden is niet helder genoeg of niet correct.
 
Daarom Kerkwijzer: een platform waarop met een paar klikken uiteindelijk alle kerken van Nederland zijn te vinden mét alle informatie die je nodig hebt, zoals over de sfeer, de idealen, de activiteiten, de overtuigingen, de doelgroepen. Veel frustratie en teleurstellingen worden zo voorkomen, en gelovigen en zoekers in Nederland ‘matchen’ beter bij hun gemeenschappen, zodat er minder belemmeringen zijn in hun eigen zoektocht naar God. 
 
Kerkwijzer kan zo een spiegel zijn, omdat kerken meer inzicht hebben in waar mensen in hun regio naar verlangen en wat zij willen bijdragen. Daarom is Kerkwijzer zo open en toegankelijk mogelijk. We ‘pushen’ niet bepaalde overtuigingen of stromingen. We zijn een platform waarop alle smaken van het Nederlandse christendom hun plek krijgen. Als gelovigen zijn we zelf divers, onze gemeenschappen zijn divers, en daarin wordt iets zichtbaar van hoe groot God is. 

Zij zijn enthousiast over kerkwijzer

Comité van aanbeveling

De oprichters van

kerkwijzer

  • Roald Schaap

  • Ux design, marketing, web ontwikkeling

  • Johan Slagboom

  • Johan Slagboom Secretaris, Functional Designer, administratie, support

  • Reinier Sonneveld

  • Voorzitter, Public relations, coördinatie

  • Christiaan Verwijs

  • Bestuurslid, Developer, Scrum Coach