Groot Nieuws Radio

Zo vind je een kerk die bij je past

woensdag 14 december 2016

Op het Landelijk Missionair Festival is zaterdag de website Kerkwijzer.nl van start gegaan. De ambitie van de mensen achter deze site is dat bezoekers met een paar klikken een kerk in de buurt kunnen vinden die bij ze past. Een site voor zoekers, voor mensen die verhuizen of studenten die nieuw in een stad komen wonen. De website is een initiatief van onder andere Roald Schaap en Reinier Sonneveld.

Toen Sonneveld op zoek ging naar een kerkelijke gemeente, verdwaalde hij in zijn zoektocht op Google. “Je vind tientallen website van kerken die hetzelfde beloven. Dat Jezus centraal staat, dat het heel gezellig is en dat de kerk ook actief is in de buurt. Maar de dingen waar het om gaat, vind je zelden. We wilden weten of het een grote of kleine kerk was, wat voor muziek er gedraaid wordt en hoe ze met vrouwelijk leiderschap omgaan. Dat staat nooit op websites.”

Het idee van Kerkwijzer.nl is dat alle kerken op de site komen te staan. Daar kun je vervolgens zoeken op je voorkeuren, wat je belangrijk vindt van een kerk. Iedereen kan die info toevoegen, zoals dat ook gaat bij Wikipedia. Het invullen van de vragenlijst kost tien minuten. Kerkgangers kunnen ook hun recensie achterlaten.

Het gesprek met Reinier Sonneveld kun je hier terugluisteren.

Reacties

mood_bad
  • Nog geen reacties.
  • Plaats een reactie